• Maatregelen voor bescherming oude boom
  • mei avtiviteiten

Categorie: Voorjaar

Rondkijken: bollen, bloesem, groei

NAAR DE BOLLEN?!!

Zowel de bloesemroute  als het bloemenbollencorso zijn de moeite waard om in te plannen. 
Maar uiteraard staat het u vrij uw eigen tijd te nemen om de bloesem langs te wandelen of fietsen en ook de bollen staan nog op de velden volop in kleur, daar heeft u geen vaste route voor nodig en de tijd is aan uzelf:

25 april, Voorhout -vlakbij de Keukenhof. 

Naast alle bloemenvelden is het de moeite om eens bij een kweker langs te rijden. Die hebben vaak zelf een sortimenthoek of een voorbeeld tuin, rondom de Keukenhof (Lisse -Sassenheim) vind je er heel wat. Deze foto is genomen bij Hein Meeuwissen in Voorhout. Naast alle kleuren en bollen is het leuk om alle buitenlandse toeristen te zien die helemaal verbaasd en opgetogen hun ogen uitkijken. Als Hollander voel je je dan toch een beetje trots dat Nederland dat te bieden heeft: PRACHTIG!!!

In de Noordoostpolder is inmiddels ook landbouwgrond voor bollen telen ingericht en ook daar is een bollenroute.

Overigens is het nu geen tijd om de voorjaarsbollen aan te schaffen maar wél om keuzes te maken. Je ziet hoe ze bloeien en welke soorten je aanstaan: namen noteren en -als dit bij de kweker kan-  de bollen bestellen voor het najaar. Meestal hebben de bollenkwekers ook zomerbollen te koop als Alliums, Dahlia's, Eremurus, enz. Infomeren is een kleine moeite?! Succes!


BLOEMPJE: 

NIKS OU-BOL-LIGRondkijken%3A bollen%2C bloesem%2C groei

disclaimer  |  webdesign
Martien van Dam tuinaanleg en onderhoud is werkzaam in de regio Leerdam, Gorinchem, Vianen, Culemborg, Beesd.