• Maatregelen voor bescherming oude boom
  • mei avtiviteiten

Categorie: onderhoudskalender

Maart

MAART
ROERT ZIJN STAART... MAAR GEEFT AL VEEL KLEUR..

Een heerlijk kleurrijk en vrolijk gezicht na de winter, er zijn weinig mensen die hier niet van kunnen genieten. Een vrolijk gevoel komt over je als de eerste bloemkleuren ziet verschijnen en al helemaal : als de zon er ook bij is, HEERLIJK TOCH?



De Helleborus  laat zich zien.

EN DE  BOLLEN IN ALLE SOORTEN


 

Crocus, sneeuwklokjes, de eerste narcissen, anemone, sterhyacint (scilla),Leucojum vernum (lenteklokje) bijvoorbeeld.


Ook prachtig deze maand: Jasminum nudiflorum (winterjasmijn- klimmer),Hepatica nobilis (leverbloempje), Iris reticulata, Pieris, Prunus subhirtella (roze sierkers /boom), Corylopsis pauciflora (schijnhazelaar),Chaenomeles soorten (dwergkwee):



De eerste tuinkriebels komen, zin om weer te beginnen....

De vijver mag schoongemaakt worden en als het weer al warmer word, komen de evt. vissen weer tevoorschijn. Er kan gezaaid worden binnen en in de koude bak. Potplanten opnieuw verpotten. Als het vorstgevaar is geweken kan blader-winterdek weggehaald worden. Rozen terugsnoeien en eerste mest geven. Klimrozen opnieuw goed aanbinden. Mocht er van alles opkomen ook voorzichtig beginnen met wieden. Gazon: onkruid uit het gras steken, beluchten met grasvork en afstrooien met zand (evt. gemengd met compost). 

De zaden voor de kruiden - groentetuin/ hoek al besteld?

Het kriebelige gevoel en de geur van voorjaar en alles wat begint uit te botten/ lopen, ik word er oprecht vrolijk van. Genieten toch?!


Maart

disclaimer  |  webdesign
Martien van Dam tuinaanleg en onderhoud is werkzaam in de regio Leerdam, Gorinchem, Vianen, Culemborg, Beesd.